Hypotheekrente Alkmaar


DE VERHUURHYPOTHEEK

U wilt graag een huis kopen om te verhuren. Met de verhuurhypotheek is een beleggingspand bereikbaar voor u. Het kopen van een beleggingspand is een goede investering: door de lage hypotheekrente zijn de maandlasten laag. Als u uw woning verhuurt kunt u rekenen op een mooi rendement.

Sinds de komst in 2016 van de verhuurhypotheek – ook wel vastgoedhypotheek genoemd – is het voor particulieren mogelijk om geld te lenen om een huis te kopen voor verhuur. Deze hypotheekvorm is interessant als u meer rendement uit uw spaargeld wil halen of bijvoorbeeld een huis wil kopen voor studerende kinderen.

Verhuurhypotheek: kosten en rendement voor particulieren
Als u een huis koopt om te verhuren betaalt u een opslag op de hypotheekrente en heeft u geen recht op renteaftrek. De maandelijkse kosten bij een Verhuurhypotheek zijn dus hoger dan bij een reguliere hypotheek.

Daar staat tegenover dat u maandelijks een huur ontvangt. Het bezit van de woning wordt belast als belegging (box 3). De verhuurhypotheek wordt hierop in mindering genomen. Op deze manier ontvangt u – vergeleken met de rente op een spaarrekening – een veel hoger rendement op uw geïnvesteerde spaargeld. Op termijn kan een indirect rendement worden gerealiseerd als gevolg van waardestijging. Wij rekenen graag met u mee!

Ook de verhuurhypotheek wordt net als alle andere hypotheekvormen getoetst aan uw inkomen. Besef dat u twee hypotheken moet kunnen dragen.

De voorwaarden voor het verstrekken van een verhuurhypotheek zijn strikter dan van een ‘reguliere hypotheek’:

  • De hoogte van het hypotheekbedrag is maximaal 70%-80% van de woningwaarde in verhuurde staat.
  • U kunt kiezen tussen de volgende hypotheekvormen: aflossingsvrij, lineair en annuïtair. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk.
  • Een verhuurhypotheek wordt niet verstrekt aan bedrijfspanden, vakantiewoningen, kamerverhuur en onderverhuur (hiervoor bestaan andere financieringsvormen).
  • Verhuur voor permanente bewoning.
  • De te verhuren woning moet in Nederland liggen.

Veilige investering?
Een beleggingspand is een relatief veilige investering. Zeker als het goed gaat op de woningmarkt. Toch houdt een belegging altijd een zeker risico in. Laat ons daarom een berekening maken van uw mogelijkheden voor het kopen van een beleggingspand.

Meer weten over de VerhuurHypotheek in de regio Alkmaar?