Senioren Hypotheek


Seniorenhypotheek


De hypotheek speciaal voor senioren: er wordt veel over gepraat en geschreven, maar wat is dat nu eigenlijk en wanneer krijg je ermee te maken?

Pensioeninkomen
Voor iedereen geldt dat als de looptijd van een hypotheek verstreken is, deze volledig moet worden afgelost. Als het opgebouwde kapitaal niet toereikend is om de leensom af te lossen, moet er een nieuwe hypotheek worden afgesloten. Als in dat laatste geval je pensioendatum in zicht komt, gaat de geldverstrekker rekenen op basis van je pensioeninkomen. Dit doen ze al vanaf 10 jaar voor de beoogde pensioendatum. De kans dat dat van invloed gaat zijn op de maximale leensom is uiteraard groot, want een stapje terug in inkomen na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is niet ongebruikelijk.

Looptijd verlengen
Wat vaak in het voordeel werkt bij de overstap naar een seniorenhypotheek, is dat de waarde van het huis inmiddels veel hoger is dan de af te sluiten hypotheek. Dit geeft de geldverstrekker natuurlijk meer zekerheid. Tijdens de looptijd van de seniorenhypotheek wordt niet persé alles afgelost. De aflossingsvrije hypotheek blijft bestaan om zo de lasten draaglijk te maken/houden. Daarbij hebben verschillende banken waar wij mee werken de voorwaarden, de looptijd én de mogelijkheid om de looptijd te verlengen aangepast. Er wordt met aangepaste normen getoetst bij de seniorenhypotheek en daardoor is deze makkelijker met een (lager) pensioeninkomen af te sluiten!

Meest gunstige voorwaarden
Komt het einde van de looptijd van je hypotheek in zicht en ben of ga je met pensioen? Laat ons alvast voor je uitkijken naar een nieuwe hypotheekvorm met de meest gunstige voorwaarden die passen bij jouw situatie en wensen.

NHG voor senioren
Door het ontwikkelen van maatwerkoplossingen maakt NHG verantwoorde woonfinanciering voor meer mensen toegankelijk, betaalbaar en stabiel. Daarom is onze regelgeving verbeterd voor senioren die willen verhuizen naar een andere woning. Deze groep had door strengere acceptatiecriteria weinig mogelijkheden om te verhuizen.

Redenen om eens met de adviseur te gaan zitten?
- wens voor lagere maandlasten
- woning dusdanig verbouwen/verbeteren waardoor het woongenot toeneemt
- inkomen aanvullen
- kinderen helpen door bijvoorbeeld een schenking en/of lening.

Kortom; er zijn redenen genoeg om eens vrijblijvend met ons om tafel te zitten. Maak snel een afspraak .